Vianočný obed pre ľudí bez domova

Zatiaľ ste spolu darovali
5 776
Potrebujeme
13 200
Ako po minulé roky, naša komunita plánuje aj v tomto roku zorganizovať Vianočný obed , kedy by sme poskytli sviatočné chvíle ľuďom, ktorí sú počas Vianoc sami a častokrát na ulici.

Vianočný obed plánujeme tento rok zorganizovať v 6 mestách na Slovensku, a to v Bratislave, Trenčíne, Nitre, Topoľčanoch, Banskej Bystrici a v Košiciach.

Ľudí, ktorých stretávame na ulici, považujeme za kamarátov. Snažíme sa im priblížiť a zdieľať s nimi kúsok chleba i vlastného života. S mnohými sa poznáme už roky. V období Vianoc ich každoročne pozývame na slávnostné pohostenie a trávime s nimi sviatočné chvíle. Chceme, aby mali aj oni výnimočný moment lásky a prijatia, pri chutnom jedle a v teple. Pri príjemných rozhovoroch s ľuďmi, ktorých stretávajú na ulici a ktorí sú im blízki.

Vianočný obed plánujeme pripraviť pre približne 350 ľudí a malé darčeky pre približne 400 ľudí. Okrem toho chceme vo vianočnom období pripraviť aj ďalšie balíčky pre núdznych na ulici a rodiny v núdzi.


S Vašou pomocou sa nám podarí nasledovné: 

15 €  nám umožní zabezpečiť teplú polievku, hlavné jedlo a zákusky na vianočný obed pre jedného kamaráta bez domova
 
30 € nám okrem vyššie spomenutého jedla umožní nakúpiť vianočný darček pre jedného priateľa bez domova. V rámci vianočných darčekov sa budeme snažiť darovať praktické veci ako napr. termoska, čiapka, rukavice, ponožky, hygienické potreby, dezinfekcia

600 € nám pomôže zabezpečiť dodatočné nákupy pre rodiny v núdzi

450 €
nám umožní zabezpečenie priestorov a vybavenia na Vianočný obed
 
Akákoľvek iná suma nám pomôže nezostať len pri vianočnom obede, ale pravidelne každý týždeň pomáhať chudobným priateľom bez domova, formou teplej kávy, čaju a chlebíkov. Zvlášť nám pomáhajú pravidelné mesačné dary, ktoré nám umožňujú pomáhať druhým už vyše 10 rokov.

Po tom ako sme spoznali množstvo ľudí a počuli tisíce príbehov, sme pochopili, že ich najväčšou chudobou je práve samota. Za roky vzniklo množstvo priateľstiev, cez ktoré nielen dávame, ale aj veľa dostávame. Vianoce sú špeciálnym časom, kedy naozaj chceme, aby naši priatelia nezostali sami.


Ak by ste chceli pomôcť aj inak ako finančne, tak nám napíšte na info@santegidio.sk


Ďakujeme za ochotu podporiť našu činnosť. Vďaka vašej podpore dokážeme robiť veci lepšie.